Kafé Keramiek

“To practice art, no matter how well or badly is a way to make your soul grow. So do it.”

Kurt Vonnegut

Over Ons

Kafé Keramiek is een open access atelier voor gebruikskeramiek die eind september 2018 opstart.

Het is bewezen dat werken met klei mensen rustiger en gelukkiger maakt. Je kan heel wat leren uit de traagheid van het werken met klei.
Daarom wil Kafé Keramiek de pottenbakkersambacht toegankelijk maken en de zin voor ambacht, handwerk en creativiteit aanwakkeren.

Zowel beginners als gevorderden zijn welkom om het atelier te delen. Het voordeel hiervan is dat je niet zelf hoeft te investeren om keramiek te creëren.

Mits lidmaatschap heb je tot 10u/week open access in het atelier. Je kan er flexibel komen creëren binnen de openingsuren. We bieden ook initiaties en korte lessenreeksen aan, gegeven door enthousiaste ervaren keramisten. Verder is er ook een winkel waar we gebruikskeramiek van regionale keramisten verkopen.

Kafé Keramiek wil een plaats zijn waar men kan onthaasten, leren van anderen, creëren en kan genieten van uniek handgemaakte objecten.
Dit alles op een unieke locatie in Brugge, gelegen aan het kanaal Gent-Brugge.
Hier kan je de ambacht leren en beleven.


Kafé Keramiek
Baron Ruzettelaan 306 (kant water)
8310 Brugge
+32 (0)473 85 68 15

Ons Team

Mieke Ver Eecke, zaakvoerder

Mieke startte met pottendraaien uit een zoektocht naar voldoening, creativiteit en balans in haar leven. Na jaren te jobhoppen tussen verschillende sectoren volgde ze haar eigen geluk en ondernemingsdroom.

Pottendraaien werd voor haar een nieuwe vorm van mindfullness, ‘good for body, mind and soul’. Mieke is een sociaal ondernemer en is ervan overtuigd dat veel mensen kunnen leren uit dit trage proces van creëren. Ze wil de pottenbakkersambacht toegankelijk maken door mensen samen te brengen in het atelier die gebruik maken van alle faciliteiten en materialen zonder er zelf te moeten in investeren.